Biodanza
Biodanza

Biodanza

Biodanza er en metode som bruker musikk, bevegelser og dans for å styrke personlig utvikling, vitalitet og helse.


Biodanza betyr livets dans!

Vi består av så uendelig mye mer enn hva vi får uttrykke i det daglige,

og Biodanza er en vidunderlig mulighet til å kunne erfare alt som finnes i oss

på en harmonisk og integrerende måte.


Biodanza ukeklasse: Program

Biodanza - vi danser livet!

Du blir ledet gjennom et program med bevegelser til ulike rytmer, med den hensikt å stimulere fem vikige livsområder med potensialer for vekst: Vitalitet, kreativitet, hengivenhet, seksualitet og transcendens.

Vivencia

Musikk påvirker oss, vi vet at musikk kan framkalle et spekter av følelser, alt fra glede til tårer. I Biodanza er musikken vi bruker linket til en bestemt bevegelse eller dans. Det kan for eksempel være musikk som vekker impulsen til kraft og utfoldelse, eller rolig musikk som inviterer til hvile og kontakt innover.

Den unike kombinasjonen av musikk og øvelser i Biodanza har alltid som mål at vi skal kunne oppleve det vi kaller vivencia: en intens opplevelse av her-og-nå. Det er når vi føler oss helt tilstede, at vi er i kontakt med den vi virkelig er, med vår identitet.

Biodanza - gruppen

Erfaringene vi gjør gjennom dansen hvor vi kommer i kontakt med potensialer i oss, er verdifullt, men enda rikere er det når man har mulighet til å dele opplevelsene med andre. Man erfarer så mye mer, man får «trene» seg på nye bevegelser og uttrykk sammen med de andre i gruppen. Prosessen mot utvikling og integrasjon skjer alltid i møte/samhandling med andre mennesker, og det en gave å kunne tilhøre en gruppe hvor vi kjenner oss fri.

Ukesklasser

Slik det er med all trening, så får man best utbytte av Biodanza når man har anledning til å praktisere på en regelmessig basis. I en nybegynner klasse starter man gjerne med å etablere grunnbevegelser slik som for eksempel rytme, synergi, fleksibilitet, elastisitet, fluiditet, eutoni, eurytmi mm, for å styrke kapasitet til bevegelse. I videregående klasser bygger man bro til mer avanserte bevegelser.


En Biodanza klasse varer i ca. to timer og har et program med ca. 12 danser eller øvelser som er linket til ulike tema. Alle øvelsene blir forklart og vist, deretter inviteres du til å danse på din egen unike måte, inspirert av musikken og de foreslåtte forslagene.

Om Eva:

Biodanza lærer fra Norsk Biodanzaskole, Rolando Toro.

Fordypning:

- Biodanza for barn, unge og familier

- Identitet og de fire elementene

- The Hero's journey


Har siden våren 2017 ledet ukentlige grupper i Bergen.

Biodanza

       Fem livsområder for vekst:

  • Vitalitet: styrker din livspuls og kraft. Hjelper til å finne balanse mellom aktivitet og hvile.


  • Kreativitet: kan utvikle kapasitet til å utforske verden med tillit og fri spontanitet. Kreativitet trengs for å skape fornyelse i livet når det trengs.


  • Hengivenhet: kontakt med instinkt for respekt, ømhet, kjærlighet, brorskap og solidaritet med oss selv, andre mennesker og alt liv


  • Seksualitet: stimulere evnen til å føle deg levende og å åpne opp for nytelse gjennom alle sanser, gjennoppdage hva som kjennes godt i livet, våge å gi slipp og å kjenne på sensualitet


  • Transcendens: evne til å strekke deg lengre enn ditt ego, og å se på livet i en større sammenheng. Vi vekker potensialet til å oppleve fylde og ekspansjon

     Les mer:

         http://www.biodanza.no/